maanantai 19. syyskuuta 2016

Hauska Kaikki Peliin

Kirjan nimi on Kaikki Peliin, kirjoittanut David Nicholls. Se on julkaistu 2003. Kirja kertoo 18- vuotiaasta Brian Jacksonista ja hänen epätoivoisesta yrityksestään voittaa tietovisa ja saada kauniin ja suositun yläluokkalaisen tytön, Alicen, sydän omakseen. Myös menneisyys ja opiskelun laimin lyönti painavat elämää.
Aluksi kirja tuntui ihan hyvältä, koska siinä on ihan hyvää huumoria, mutta myöhemmin aloin tylsistyä siihen, että monet luvut kertovat siitä, kun Brian ja välillä hänen ystävänsä menevät juomaan ja ovat seuraavana päivänä krapulassa. Myös se, että Brian korotti riman aika korkeaksi tyttöystävän haussa, oli ehkä hieman ärsyttävää. Tykkäsin myös siitä, että joka luvun alussa oli kysymys ja sen alla vastaus ja nämä liittyivät jollain selvällä tai vähän epäselvällä tavalla luvun sisältöön tai joki asia kysymyksestä tai vastauksesta mainitaan tekstissä.

Kirjasta sain sen irti, että nuorilla on ollut mitä eriskummallisempia ongelmia ja omasta mielestä on nyt ja tulee vielä olemaan. Kirja myös opettaa, että se mitä etsii tai yrittää saavuttaa, voi löytyä helpommin ja lähempää kuin luulee.


Päätin lukea kirjan, koska se kuulosti mielenkiintoiselta. Ja onneksi se oli tarpeeksi hyvä, jotta nautin sen lukemisesta.

6 kommenttia:

  1. Itseäni jäi arvelluttamaan, minkälaista huumoria kirjassa oli? Sekä minkälaisia lukujen alussa olevat kysymykset ja vastaukset olivat? Jotain esimerkkiä tai katkelmaa?

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Olisin kaivannut esimerkkejä tai katkelmia pohdintojen tueksi. Teksti olisi myös voinut olla hieman pidempi.

    VastaaPoista
  4. Rehti ja tiivis teksti. En saanut ihan kaikista ajatuksista heti kiinni ja olisin ehkä kaivannut tekstiin hieman enemmän selkeyttä. :)

    VastaaPoista
  5. Rehti ja tiivis teksti. En saanut ihan kaikista ajatuksista heti kiinni ja olisin ehkä kaivannut tekstiin hieman enemmän selkeyttä. :)

    VastaaPoista
  6. Sami, romaanisi tarinaa olisit voinut esitellä vähän tarkemminkin. Nyt lukijasi ei pääse kovin hyvin kärryille, mikä kaikki teoksessa on pelissä. Omia näkemyksiäsi teoksesta on esillä jonkin verran (mielelläni lukisin enemmänkin ajatuksistasi), romaanin erittelyä (miljöö, kertoja yms.) ei oikeastaan lainkaan. Laajentamisen varaa! Sitaatteja havainnollistamaan! Kirjan "opetuksen" tuot kiinnostavasti esille - erityisesti siitä olisit voinut kirjoittaa enemmän.

    VastaaPoista